Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας στο Κέντρο ΓΑΙΑ !

Ως περιβαλλοντική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Αλίμου, στις 11 Μαρτίου 2010 επισκεφθήκαμε το Κέντρο Γαία του Μουσείου Γουλανδρή για να παρακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου σχετικά με την Ενέργεια.

Αρχικά παρακολουθήσαμε μία προβολή για τον κόσμο μας σήμερα. Πολλές εικόνες ήταν πράγματι θεαματικές! Έπειτα προχωρήσαμε στο χώρο της ‘Εκθεσης του Κέντρου Γαία για την Ενέργεια… Εκεί είδαμε διάφορα εκθέματα που σχετίζονταν με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας γενικότερα. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να συνειδητοποιήσουμε πόσο θετικά επιδρά η χρήση τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη. 

Αυτό που μας εντυπωσίασε πιο πολύ ήταν ορισμένα εκθέματα που είχαν διαδραστικό χαρακτήρα και αυτό που μας προβλημάτισε ιδιαίτερα ήταν οι  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποιες αναπτυσσόμενες χώρες για να υπερκαταναλώνουν οι αναπτυγμένες . 

Η επίσκεψή μας στο Κέντρο Γαία έκλεισε με την προβολή της Σφαίρας που παρουσίαζε σε μια ημισφαιρική οθόνη εικόνες της περιστρεφόμενης Γης, όπως έχουν καταγραφεί από το διάστημα, παράλληλα με τη γεωλογική εξέλιξη του πλανήτη.

Το Κέντρο Γαία μπορεί να το επισκεφθεί κανείς και με τους φίλους ή την οικογένειά του, οπωσδήποτε όμως το γεγονός ότι το επισκεφθήκαμε ως περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας, μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη χαρά! Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενημερωμένοι για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και θα σας πρότεινα να επισκεφθείτε το Κέντρο Γαία  για να διευρύνετε τις γνώσεις σας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Και κάτι ακόμα… Εκ μέρους της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διευθυντή του σχολείου μας, κ. Ματσακά, που μας βοήθησε να πραγματοποιήσουμε την επίσκεψή μας!

Γιούλη Μπαλωμένου,  Β3

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: