ΕΝΟΤΗΤΑ 1η-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΠΑΤΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κάποιος άνδρας, Μάρδος στην καταγωγή, είχε επτά παιδιά. Απ’ αυτά ο πιο μικρός προκαλούσε στους άλλους πολλά κακά. Και αρχικά προσπαθούσε ο πατέρας του να τον συνετίσει με το λόγο. Επειδή όμως δεν υπάκουε , τον έφερε στους δικαστές και όσα είχε αποτολμήσει αυτός τους τα ανέφερε με σαφείς κατηγορίες και ζητούσε από τους δικαστές να εκτελέσουν το νεαρό.

Αυτοί τα έχασαν  και τους οδήγησαν και τους δύο στο βασιλιά Αρταξέρξη. Και επειδή ο Μάρδος έλεγε τα ίδια, ο βασιλιάς του είπε: «Αλήθεια, θα έχεις το θάρρος να αντέξεις το γιο σου νεκρό;»

Και εκείνος είπε: «Βεβαιότατα, γιατί, και όταν αφαιρώ από τα μαρούλια που φυτρώνουν τις πικρές παραφυάδες, καθόλου δε λυπάται η μητέρα του , αλλά ανθίζει περισσότερο και γίνεται γλυκύτερο .

Όταν άκουσε αυτά ο Αρταξέρξης , επαίνεσε τον άνδρα και τον έκανε βασιλικό δικαστή , αφού είπε ότι αυτός που διατυπώνει τόσο δίκαιες κρίσεις για τα παιδιά του, οπωσδήποτε θα είναι αμερόληπτος και αδέκαστος δικαστής και στις ξένες υποθέσεις, και το νεαρό τον απάλλαξε από την τιμωρία απειλώντας τον με θάνατο , αν αποδειχτεί ότι κάνει άλλες αδικίες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΥΡΙΚΗ ΑΝΝΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: