Το επάγγελμα που θα ήθελα να ακολουθήσω

xronotaksidiTης Ιωαννιδου Κατερίνας (Β1)

Γενικά στην μέχρι τώρα ζωή μου έχω συναντήσει διάφορα και παράξενα επαγγέλματα, που μπορώ να πω πως με έχουν γοητεύσει. Για παράδειγμα κάποια από αυτά τα επαγγέλματα είναι ο ηθοποιός, ο αρχαιολόγος, ο συγγραφέας, ο αρωματοποιός, ο σχεδιαστής καρναβαλιστικών σχεδίων και ένα σωρό ακόμα επαγγέλματα. Ωστόσο είμαι αρκετά φιλόδοξη για το μέλλον, κι έτσι, αν και ακόμα δεν υπάρχει σαν επάγγελμα, θα ήθελα να γίνω χρονοταξιδεύτρια.

Μιας και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ακόμα όπως προείπα, έχω ένα μοναδικό πλεονέκτημα, να το δημιουργήσω μόνη μου εξολοκλήρου. Γι’αυτό λοιπόν ας ξεκινήσω.

Στο μέλλον οι άνθρωποι δεν θα είναι πια τόσοι πολλοί πάνω στην Γη, παρόλη την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Το ανθρώπινο είδος θα αρχίσει να εξαφανίζεται από διάφορους λόγους, όπως θανατηφόρες ασθένειες και εξωγήινες επιδρομές. Αποτελέσματα της όλης κατάστασης θα είναι το ότι οι επιζήσαντες θα μείνουν άνθρωποι με πολύ ιδιαίτερες ικανότητες και υψηλή νοημοσύνη, δηλαδή όσοι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της μελλοντικής εποχής. Μέσα σε αυτούς θα ξεχωρίζουν λαμπροί επιστήμονες και τεχνολόγοι, που θα μείνουν για πάντα στο επίκεντρο της παγκόσμιας και της διαγαλαξιακής ιστορίας. Τα επιστημονικά τους επιτεύγματα, άλλοτε λυτρωτικά και άλλοτε καταστροφικά για την ανθρωπότητα, θα είναι αυτά που θα κάνουν τον κόσμο της φαντασίας πραγματικότητα.

Κάποτε λοιπόν θα υπάρξει ένας μεγαλοφυής επιστήμονας, ο οποίος θα κατασκευάσει την πρώτη χρονομηχανή. Με την δημιουργία της θα γεννηθεί ένα νέο επάγγελμα, οι χρονοταξιδευτές.

Το επάγγελμα αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αντιθέτως θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα και ριψοκίνδυνα επαγγέλματα όλων των εποχών. Ελάχιστοι άνθρωποι θα είναι ικανοί για κάτι τέτοιο, και αυτοί μετριούνται στις δύο παλάμες των χεριών. Για να γίνει κανείς χρονοταξιδευτής πρέπει πρώτα να περάσει μια βασική εκπαίδευση, που δοκιμάζει την αντοχή, την φυσική κατάσταση, τις γνώσεις και την ευφυΐα. Όταν κάποιος περάσει με επιτυχία την εκπαίδευση του, είναι πια έτοιμος για τα χρονοταξίδια.

Ο χρονοταξιδευτής εφοδιάζεται με μια ειδικά σχεδιασμένη στολή, που προστατεύει το σώμα από την ακτινοβολία των ενεργειακών πυλών και του ήλιου, και με όπλα απεριόριστων δυνατοτήτων. Αναγκαστικά πρέπει να φορά και ένα κράνος που κρατά ανοιχτά τα πεδία του χρόνου, έτσι ώστε να μην χάσει την επαφή με την βάση και να μην μολυνθεί από κάποια ασθένεια του χωροχρόνου αυτού. Ύστερα μπαίνει στον στρογγυλό θάλαμο της χρονομηχανής και προσδένεται στο κάθισμα που υπάρχει εκεί.

Αφού όλα είναι έτοιμα για το ταξίδι, οι πόρτες σφραγίζονται αυτόματα και ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση. Ο θάλαμος τότε διασπάτε σε άπειρα λιλιπούτια κομμάτια, που ταξιδεύουν μέσα σε ενεργειακές πύλες και τέλος επανασυνδέονται στον χωροχρόνο που έχει ως προορισμό η χρονομηχανή. Και κάπως έτσι πραγματοποιείται ένα ταξίδι στο χρόνο.

Η πραγματική δουλειά ενός χρονοταξιδευτή ξεκίνα με την προσγείωση του σε κάποιον χωροχρόνο και ορίζεται ανάλογα με την εκπαίδευση που έχει πάρει. Υπάρχουν αρκετές ειδικότητες χρονοταξιδευτών και αυτές είναι:

 Αρχαιολόγος- χρονοταξιδευτής
 Εξερευνητής- χρονοταξιδευτής
 Αρωγός- χρονοταξιδευτής
 Χρονοταξιδευτής του μέλλοντος

Οι Αρχαιολόγοι- χρονοταξιδευτές θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν επιβεβαιωτές της ήδη υπάρχουσας ιστορίας. Η δουλειά τους είναι να πηγαίνουν πίσω στο χρόνο και να είναι παρόντες σε όλα τα ιστορικά γεγονότα.

Οι Εξερευνητές- χρονοταξιδευτές ταξιδεύουν στο παρελθόν και ανακαλύπτουν πολιτισμούς και φαινόμενα που δεν είχαν ανακαλυφθεί ποτέ.
Οι Αρωγοί- χρονοταξιδευτές ταξιδεύουν επίσης στο παρελθόν, σε ομάδες και φέρνουν πίσω στον δικό τους χωροχρόνο μη ανανεώσιμα υλικά, όπως το πετρέλαιο και κάποια ορυκτά.

Τέλος υπάρχουν και οι χρονοταξιδευτές του μέλλοντος. Αυτοί ταξιδεύουν στο μέλλον και επιστρέφουν με πληροφορίες για αυτό. Έτσι βοηθούν τους επιστήμονες να εξαλείψουν κάποια λάθη, που θα μπορούσαν να αποβούν καταστροφικά για την συνέχιση της ανθρωπότητας.

Παρόλο που οι χρονοταξιδευτές σαν επάγγελμα συγκαταλέγονται στα πιο θανατηφόρα επαγγέλματα, πολύ θα ήθελα να γίνω μια από αυτούς, αδιαφορώντας για το αντίτιμο. Είναι μια δουλειά γεμάτη περιπέτεια και σασπένς, που το κάνει δελεαστικό και επικίνδυνα όμορφο. Σαφώς γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να βγει έξω από τα όρια της φαντασίας, μα πριν πείτε πως είναι αδύνατο ή ένα άπιαστο όνειρο, φέρτε σαν παράδειγμα τον Ιούλιο Βερν ή τον Όρσον Σκοτ, απλούς συγγραφείς, που ότι έγραψαν στα βιβλία τους σαν επιστημονική φαντασία• στο δικό μας σήμερα υπάρχουν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: