«ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ;»

Φέτος η γιορτή τού σχολείου μας για την 25η Μαρτίου, ήταν διαφορετική από τίς προηγούμενες χρονιές.
Στην σκηνή τού θεάτρου περπατάει μία μαθήτρια που πηγαίνει στην γιορτή τού δικού της σχολείου. Δεν έχει σημασία ποια μαθήτρια είναι και σε ποιο σχολείο πηγαίνει. Θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε.
Και καθώς περπατάει βαριεστημένη, βρίσκει την ίδια την Ιστορία, απορροφημένη στην μελέτη της. Τά δύο κορίτσια συστήνονται, μιλάνε και τότε αρχίζει να ξεδιπλώνεται η τραγική ιστορία τής πολιορκίας και τής ηρωικής εξόδου στο Μεσολόγγι.

Η στιβαρή και καθηλωτική παρουσία τής αφηγήτριας, συμπληρώνει όλες τίς απαραίτητες πληροφορίες για το Μεσολόγγι, ενώ από τα βάθη τού χρόνου έρχεται… μια οπτασία. Είναι ένα κορίτσι από το Μεσολόγγι, πού έζησε τους τελευταίους μήνες τής πολιορκίας και μας διηγήθηκε τί έγινε εκεί. Πώς οι ηρωικοί υπερασπιστές νικήθηκαν, όχι από την δύναμη των Τούρκων, αλλά από έναν άλλον φοβερό, σιωπηλό εχθρό. Την πείνα. Είναι εκείνη πού μας διηγήθηκε την φρίκη, την απόγνωση, την απελπισία των ηρωικών υπερασπιστών τής Ιεράς Πόλεως.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τα τέσσερα κορίτσια πού έδωσαν την ψυχή τους για να πετύχει αυτή η παράσταση-αφιέρωμα, την χορωδία μας, τον μουσικό μας και το υπέροχο κοινό μας.
Το κείμενο τής παράστασης ανήκει στην κ.Φωτεινή Σκανδαλή
Την μουσική και την χορωδία επιμελήθηκε ο κ.Μανώλης Καρτσάκης

Τούς ρόλους ερμήνευσαν
Ιστορία: Αγγελίνα Θεοδωρακοπούλου
Μαθήτρια: Σύλβια Τσιτσέλη
Αφηγήτρια: Μαίρη Ξηντάρη
Κορίτσι από το Μεσολόγγι: Φαίη Γιαννακούλια

Σκανδαλή Φωτεινή
Καθηγήτρια Γαλλικών στο 4ο Γυμνάσιο Αλίμου